دنیای مد و لباسنگهداری و شستشوی پوشاک

روش از بین بردن الکتریسیته لباس: 10 روش فوری و کاربردی

برای شما هم سؤال است که چگونه الکتریسیته لباس را برطرف کنیم؟ الکتریسیتۀ لباس به پدیده‌ای گفته می‌شود که در اثر مالش دو مادۀ مختلف روی هم ایجاد می‌شود. وقتی این دو ماده پس از مالش از یکدیگر جدا شوند، باعث باقی ماندن بار الکتریکی روی لباس می‌شوند. این بار الکتریکی باعث ایجاد حالت جرقه، چسبیدن لباس به بدن و به تبع آن، بروز حس ناخوشایند می‌شود. در این راهنما علاوه بر یادگیری علل ایجاد چنین حالتی به شما آموزش می‌دهیم که چگونه باعث از بین بردن الکتریسیته لباس شوید.

علل ایجاد الکتریسیته ساکن در لباس چیست؟

علل ایجاد الکتریسیته ساکن در لباس

الکتریسیته لباس به دلیل عدم تعادل بارهای الکتریکی در الیاف لباس ایجاد می‌شود. عوامل متعددی در بروز چنین حالتی نقش دارند که باید قبل از یادگیری روش از بین بردن الکتریسیته لباس با آن‌ها آشنا شویم.

جنس الیاف

الیاف از دو جنس مصنوعی و طبیعی تشکیل می‌شوند. الیاف طبیعی مانند پنبه و پشم، به دلیل اینکه از یک ساختار مولکولی پیشرفته ساخته شده‌اند، رسانایی الکتریکی کمتری دارند. به همین دلیل است که لباس‌هایی که با الیاف طبیعی تهیه می‌شوند، کمتر دچار الکتریسیتۀ ساکن می‌شوند.

از سوی دیگر، الیاف مصنوعی قرار دارند که از جملۀ آن‌ها می‌توانیم به پلی استر، نایلون و اکریلیک اشاره کنیم. این الیاف به دلیل ساختار مولکولی خود، تمایل بیشتری به جذب یا از دست دادن الکترون‌ها دارند. همین مسئله باعث می‌شود که لباس‌های تهیه شده با الیاف مصنوعی، بیشتر در معرض بروز الکتریسیتۀ ساکن قرار گیرند.

خشکی هوا

یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در ایجاد الکتریسیته ساکن روی لباس، هوای خشک است. در زمان خشکی هوا، مولکول‌های آب کمتری وجود دارند. این مولکول‌های آب می‌توانند به عنوان رساناهایی برای بارهای الکتریکی عمل کنند و منجر به تخلیۀ بار الکتریکی از لباس شوند. حال زمانی که هوا خشک است، مولکول‌های آب با کمبود مواجه می‌شوند که با کمبود این رسانا، بارهای الکتریکی روی لباس باقی می‌مانند و منجر به بروز الکتریسیتۀ ساکن در آن می‌شوند.

اصطکاک

اصطکاک عامل مهم دیگری در بروز الکتریسیتۀ لباس است. از آنجایی که مالش و سایش دو ماده روی هم باعث بروز الکتریسیتۀ ساکن در آن می‌شود، بنابراین زمانی که دو لباس (خصوصاً با جنس متفاوت) روی هم مالیده شوند، عدم تعادل بار الکتریکی و در نتیجه، بروز الکتریسیتۀ ساکن را به دنبال دارند.

جالب است بدانید که پوشیدن چند لایه لباس روی هم خصوصاً نمونه‌های با جنس متفاوت، باعث بروز افزایش اصطکاک و افزایش الکتریسیتۀ ساکن در آن‌ها می‌شود.

نوع شستشو

گاهی شستشوی نامناسب لباس عاملی برای ایجاد الکتریسیتۀ ساکن در آن می‌شود. زمانی که از شوینده‌های قوی یا نرم کننده‌های نامناسب استفاده شود، افزایش زبری و اصطکاک را به دنبال خواهد داشت که در نتیجه منجر به افزایش الکتریسیتۀ لباس می‌شود.

خشکی پوست

پوست خشک، بار الکتریکی بیشتری را در خود نگه می‌دارد و به همین دلیل می‌تواند باعث افزایش الکتریسیته ساکن لباس هنگام تماس با بدن شود.

روش‌های از بین بردن الکتریسیته لباس چیست؟

روش‌های از بین بردن الکتریسیته لباس

بهترین روش از بین بردن الکتریسیته لباس، یادگیری روش‌های پیشگیری از آن است. بنابراین اگر نمی‌خواهید سری بعد هم بپرسید که چطور الکتریسیته لباس رو بگیریم، حتماً با روش‌های پیشگیری از بروز چنین حالتی آشنا شوید. البته تمامی روش‌های ذکر شده برای از بین بردن الکتریسیته لباس بعد از بروز این حالت هم مؤثر هستند.

استفاده از نرم کننده

خرید نرم کنندۀ لباس فقط به نرم و لطیف شدن آن‌ها کمک نمی‌کند، بلکه عاملی برای کاهش اصطکاک آن‌ها نیز خواهد بود که خود روشی مؤثر برای کاهش میزان الکتریسیتۀ ساکن لباس است. البته در خرید بهترین مایع ضد الکتریسیته لباس باید دقت زیادی داشته باشید زیرا برخی از برندها خود عاملی برای ایجاد این حالت هستند.

  • به مقدار توصیه شده روی بسته‌ بندی، از نرم کننده در حین شستشوی لباس‌هایتان استفاده کنید.
  • از نرم کننده‌های باکیفیت و متناسب با نوع لباس خود استفاده کنید. مثلاً برای از بین بردن الکتریسیته لباس مشکی، باید از محصول متناسب با این رنگ استفاده کنید.
  • از استفادۀ بیش از حد نرم کننده خودداری کنید، زیرا می‌تواند باعث چرب و سنگین شدن لباس‌ها شود.

از بین بردن الکتریسیته لباس با مرطوب کردن هوا

زمانی که احساس می‌کنید هوای محیط خشک است، می‌توانید با مرطوب کردن آن از ایجاد الکتریسیته پیشگیری کنید. استفاده از دستگاه بخور و حتی قرار دادن ظرف آب در خانه دو روش عالی برای مرطوب کردن هوا هستند. علاوه بر این، استفاده از گیاهان آپارتمانی نیز راهی عالی برای افزایش رطوبت هوا در خانه محسوب می‌شود که به از بین بردن الکتریسیته لباس کمک می‌کند.

پوشیدن لباس‌های گشاد

لباس‌های تنگ اصطکاک را افزایش می‌دهند و احتمال ایجاد الکتریسیته ساکن را بیشتر می‌کنند. این موضوع برای پوشیدن تمامی لباس‌ها خصوصاً لباس شب صادق است. ضمن اینکه در صورت نیاز به پوشیدن چند لایه لباس، سعی کنید از لایه‌های نازک‌تر و از جنس‌های طبیعی مانند پنبه یا پشم استفاده کنید.

خودداری از پوشیدن لباس‌های مصنوعی

گفتیم که الیاف مصنوعی به دلیل اصطکاک بیشتر، مستعد ایجاد الکتریسیته ساکن هستند. در واقع، الیاف مصنوعی مانند پلی استر، نایلون و اکریلیک به دلیل ساختار مولکولی خود، تمایل بیشتری به ایجاد الکتریسیته ساکن دارند. با انتخاب لباس‌هایی از جنس الیاف طبیعی مانند پنبه و پشم می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید. بنابراین پوشیدن لباس مناسب خصوصاً انتخاب لباس مناسب برای فصل بهار و تابستان که گرما و خشکی هوا بیشتر است، به کاهش میزان الکتریسیته کمک می‌کنند.

از بین بردن الکتریسیته لباس با شستشوی صحیح لباس

شستشوی صحیح لباس

شستشوی درست لباس هم می‌تواند تا حدی مانع ایجاد الکتریستۀ ساکن در آن شود. برای مثال، از شوینده‌های ملایم و بدون عطر برای شستشوی لباس‌هایتان استفاده کنید. شوینده‌های قوی می‌توانند باعث زبری و اصطکاک لباس و در نتیجه افزایش الکتریسیته ساکن شوند.

همچنین در صورت امکان، لباس‌هایتان را به جای خشک کن، روی بند رخت یا در هوای آزاد خشک کنید. گرمای خشک کن می‌تواند باعث افزایش الکتریسیته ساکن در لباس شود. یک ترفند کاربردی در از بین بردن الکتریسیته ساکن، اضافه کردن نصف پیمانه سرکۀ سفید به دور آبکشی نهایی لباس‌ها در لباسشویی است.

اسپری ضد الکتریسیته لباس

اسپری ضد الکتریسیته لباس محصولی است که برای کاهش و از بین بردن الکتریسیته ساکن در لباس‌ها استفاده می‌شود. این اسپری با ایجاد یک لایه نازک و رسانا روی سطح لباس، به تخلیه بارهای الکتریکی از آن کمک می‌کند. این اسپری‌ها اغلب حاوی ترکیباتی از مواد نرم کننده و رسانا هستند. مواد نرم کننده باعث کاهش اصطکاک بین الیاف لباس می‌شوند و از طرف دیگر، مواد رسانای موجود در این اسپری مثل نمک‌های آمونیوم بارهای الکتریکی از روی سطح لباس را به زمین هدایت می‌کنند.

از بین بردن الکتریسیته لباس با استفاده از دستمال مرطوب

اگر هیچ یک از روش‌های ذکر شده برای از بین بردن الکتریسیته لباس اثربخش نبودند، می‌توانید به کمک یک دستمال مرطوب به خنثی کردن بار الکتریکی لباس و از بین بردن الکتریسیته آن کمک کنید. برای این کار، تنها کافی است که یک دستمال مرطوب را روی لباس بکشید تا الکتریسیته ساکن آن از بین برود.

استفاده از چوب لباسی فلزی

فلز یکی از موادی است که به هدایت الکتریسیته ساکن از لباس کمک می‌کند. بنابراین برای کاهش اثربخشی این ماده می‌توانید از چوب لباسی پلاستیکی به جای چوب لباسی فلزی استفاده کنید. این راهکار برای خوش حالت نگه داشتن انواع لباس‌ها از جمله جدیدترین مدل های لباس مجلسی و کاهش الکتریستۀ ساکن در آنها همچنان کاربردی به حساب می‌آید.

کشیدن آهنربا روی لباس

آهنربا از دیگر روش‌های از بین بردن الکتریسیته لباس است که می‌تواند بار الکتریکی لباس را خنثی کند. برای این کار تنها کافی است که آهنربا را به آرامی روی سطح لباس خود بکشید.

اسپری آب روی لباس

اگر برای شما سؤال است که چطور الکتریسیته لباس رو بگیریم، استفاده از یک روش ساده یعنی اسپری لباس می‌تواند به شما کمک کند. البته این روشی موقتی است، اما به هر حال مؤثر خواهد بود. به این منظور، با یک اسپری آبپاش، مقدار کمی آب را روی لباس اسپری کنید. مراقب باشید که لباس را خیس نکنید.

از بین بردن الکتریسیته لباس با ترفندهای کاربردی

  • الکتریسیته ساکن در لباس، پدیده‌ای آزار دهنده است که می‌تواند باعث ایجاد جرقه، چسبیدن لباس به بدن و ایجاد حس ناخوشایند شود.
  • جنس الیاف، خشکی هوا، شستشوی نامناسب و اصطکاک عوامل بروز چنین حالتی هستند.
  • خوشبختانه، روش‌های ساده و کاربردی متعددی برای از بین بردن این مشکل وجود دارند که شامل استفاده از نرم کننده، شستشوی مناسب لباس، مرطوب کردن هوا، اسپری آب، اسپری ضد الکتریسیته ساکن و مواردی از این دست می‌شوند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.8 / 5. تعداد رای ها: 12

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا