همه محصولات اصل و قیمت آن ها به لیر ترکیه است

محصولات مراقبت از مو
سلامت پوست و مو

علت شکستن ناخن چیست؟ 10 دلیل رایج شکسته شدن ناخن

داشتن ناخن زیبا و حفظ سلامت آن‌ها در زیبایی و آراسته به نظر رسیدن خانم‌ها نقش به سزایی دارد. با این حال بسیاری از خانم‌ها با شکستن و ترک خوردن ناخن‌های خود مواجه می‌شوند که موجب آزار آن‌ها خواهد شد. علت شکستن ناخن تحت تأثیر عوامل مختلفی است که با اطلاع از آن‌ها می‌توان تا حدودی جلوی شکستن ناخن‌ها را گرفت. در این مطلب همراه ما باشید تا دلایل شکسته شدن ناخن را توضیح دهیم.

علت شکستن ناخن چیست؟

شکستن ناخن می‌تواند به دلایل مختلفی باشد و برخلاف تصور بسیاری از افراد که گمان می‌کنند دلیل شکستن ناخن تنها ناشی از کم خونی است، عوامل زیادی روی ترک خوردن و ضعیف شدن ناخن‌ها تأثیر می‌گذارند.

گاهی اوقات ممکن است بر اثر کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، با تا شدن ناخن حتی در کوتاه‌ترین حالت ممکن مواجه شوید. همهٔ این علائم به عنوان زنگ خطری هستند که باید به دنبال علت آن‌ها باشید.

۱۰ مورد از دلایل شکسته شدن ناخن

دلایل شکسته شدن ناخن

اگر از دسته افرادی هستید که دائماً با ترک خوردگی یا شکستگی ناخن‌هایتان رو به رو می‌شوید، بهتر است هرچه زودتر جهت آگاهی از علت شکسته شدن ناخن خود به یک پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات ممکن است وجود یک بیماری یا مشکل جدی در بدن باعث بروز این عارضه شده باشد. بنابراین با اطلاع از اینکه چرا ناخن میشکنه و تشخیص درست بیماری می‌توان در جهت درمان آن قدم برداشت.

کمبود ویتامین‌ها

یکی از مهم‌ترین علت شکستن ناخن از وسط، کمبود انواع مختلف ویتامین‌هاست. به عنوان مثال کمبود ویتامین ب از عواملی است که منجر به نازک شدن ناخن‌ها و به دنبال آن شکستن آن‌ها می‌شود. در نتیجه جهت جلوگیری از شکسته شدن ناخن‌ها بهتر است به طور مرتب سطح ویتامین ب بدن کنترل شود. از طرفی به طور کلی مصرف بیوتین و سایر ویتامین‌های گروه (B) برای سلامت پوست و ناخن مفید هستند.

علاوه بر ویتامین‌های ب، ویتامین‌های سی و دی نیز نقش مهمی در تقویت ناخن‌ها دارند. چرا که ویتامین سی در ساخت کلاژن به عنوان یکی از ارکان اصلی ناخن نقش مهمی دارد. از این رو کمبود آن باعث شکستگی ناخن‌ها خواهد شد. پس به راحتی می‌توان با مصرف ویتامین‌های مختلف مورد نیاز بدن در قالب قرص یا شربت‌های مکمل، سلامت ناخن‌های خود را تضمین کرد.

جویدن ناخن

جویدن ناخن دلیل شکستن ناخن‌ها

گاهی اوقات ممکن است علت شکستن ناخن ناشی از یک عادت مخرب باشد که با ترک آن می‌توان مشکل را برطرف کرد. جویدن ناخن به عنوان یک عادت ناسالم موجب آسیب رسیدن به ناخن‌ها و تحت تأثیر قرار دادن سلامت آن‌ها خواهد شد. چرا که با جویدن ناخن، رطوبت زیادی به زیر آن نفوذ می‌کند و در طولانی مدت باعث شکننده شدن ناخن‌ها می‌شود.

برای این منظور می‌توان برای مدتی روی ناخن‌های خود را لاک زد تا مانعی برای جویدن ناخن‌ها باشد. البته از آنجایی که نمونه‌های مختلف انواع لاک ناخن شفاف و اکریلیک در بازار موجود هستند، توصیه می‌شود لاک ناخن خود را از یک برند معتبر و شناخته شده انتخاب کنید. چرا که گاهی اوقات ممکن است خود لاک به دلیل برخورداری از مواد مضر و غیراستاندارد، بیشتر باعث شکنندگی ناخن‌ها شود.

کاشت ناخن

به عنوان یک توصیه برای سلامتی ناخن‌ها، بهتر است به جای کاشت ناخن، به دنبال راهی باشیم که بدانیم برای رشد سریع ناخن چه کنیم؟ چرا که خانم‌هایی که دائماً روی ناخن‌های خود از خدمات زیبایی ناخن همچون کاشت، لمینت و مواردی از این قبیل استفاده می‌کنند، بیشتر دچار شکستگی و ترک خوردگی ناخن می‌شوند.

مواد شیمیایی مورد استفاده در خدمات کاشت ناخن، باعث خشک و آسیب‌ پذیر شدن ناخن‌ها می‌شوند. از طرفی استفاده از سوهان برقی برای تراش دادن ناخن‌ها می‌تواند مضر باشد. در ضمن قرار دادن انگشتان در دستگاه (UV) منجر به ضعیف شدن ناخن‌ها می‌شود.

فقدان مواد معدنی

کم خونی از دلایل شکستن ناخن

اگر می‌خواهید بدانید علت شکستن ناخن دست از چیست؟ باید بگوییم که از جمله مهم‌ترین دلایل شکستن ناخن‌ها، پایین بودن سطح مواد معدنی همچون روی، کلسیم و امگا۳ هستند. به این ترتیب می‌توان با مصرف این مواد که از طریق رژیم درست غذایی یا مصرف مکمل‌ها تأمین می‌شود، تا حدودی در جهت رفع شکنندگی ناخن‌ها قدم برداشت. مصرف ویتامین‌ها در کنار مواد معدنی منجر به تقویت ناخن‌ها و افزایش مقاومت آن‌ها برای انجام امور روزمره خواهد شد.

کم خونی

از دلایل دیگر شکسته شدن ناخن می‌تواند کم خونی باشد. در واقع اگر به اندازه کافی آهن در رژیم غذایی وجود نداشته باشد یا بدن به دلایلی آهن جذب نکند، دچار کم خونی می‌شود که ترک برداشتن یا شکستن ناخن‌ها را به دنبال خواهد داشت.

به این صورت که ناخن‌ها قاشقی شکل می‌شوند و به سمت داخل فرو می‌روند. کم خونی حتی می‌تواند علت پوسته شدن لب باشد چرا که کمبود آهن، خشکی و ترک خوردگی لب‌ها را به دنبال دارد.

استفاده مداوم از مواد شوینده

بهتر است هنگام استفاده از مواد شوینده و شیمیایی از دستکش استفاده کنید. چرا که یکی از عوامل اصلی خشکی ناخن‌ها این مواد هستند. در ترکیبات این شوینده‌ها، مواد شیمیایی وجود دارند که نه تنها برای ناخن‌ها، بلکه برای پوست هم مضر هستند. بنابراین هنگام استفاده از این مواد حتماً دستکش پلاستیکی یا لاتکس بپوشید.

اختلالات التهابی ناخن

علاوه بر موارد ذکر شده، بیماری‌هایی همچون پسوریازیس و اگزما هم می‌توانند علت شکستن ناخن پا یا دست باشند. چرا که این بیماری‌ها روی سلامت و استحکام استخوان‌ها تأثیر می‌گذارند. اغلب افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس ناخن‌های خشک و شکننده‌ای دارند.
بنابراین توصیه می‌شود که این افراد در سوهان کشیدن ناخن‌های خود صبر و حوصله داشته باشند. البته این افراد می‌توانند نحوۀ سوهان کشیدن ناخن را به خوبی فراگیرند تا آسیب کمتری به ناخن‌هایشان وارد شود.

استفاده مداوم از لاک پاک کن

استفاده مداوم از لاک پاکن

بسیاری از متخصصان معتقدند که اگر دلایلی که تاکنون اشاره کردیم مانند کمبود ویتامین‌ها و بیماری‌ها باعث شکستن ناخن‌ها نشوند، استفادۀ نادرست و مداوم استون هم می‌تواند شکستن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشد. چرا که استفاده زیاد از استون و لاک پاک کن‌های غیر استاندارد تأثیر زیادی روی کاهش استحکام و مقاومت ناخن‌ها خواهد داشت. برای این منظور بهتر است تا حد امکان استفاده از این محصولات را به حداقل رساند.

بلندی بیش از حد ناخن‌ها

از موارد دیگری که منجر به شکستگی ناخن‌ها می‌شود، بلندی بیش از حد آن‌هاست. چرا که با بلند شدن بیش از حد ناخن‌ها، امکان برخورد آن‌ها با اجسام مختلف بیشتر می‌شود. در نتیجه امکان شکستگی یا لب پر شدن ناخن‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. برای این منظور بهتر است ناخن‌هایتان را کمی کوتاه‌تر کنید و برای زیباتر شدن آن‌ها مدتی از خدمات زیبایی همچون ژلیش استفاده کنید.

یکی از راهکارهای زیباسازی ناخن، استفاده از ژلیش ناخن است. اگر قصد دارید بدانید که ژلیش ناخن چیست، باید بگوییم که ژلیش یک لاک ژله‌ای موقت است که خانم‌ها با استفاده از آن می‌توانند دوام ناخن‌های خود را افزایش دهند.

افزایش سن

افزایش سن یکی از عواملی است که باعث ترک خوردگی و شکستگی ناخن در بیشتر خانم‌ها می‌شود. دلیل این امر هم می‌تواند این باشد که اغلب زنان بعد از ۵۰ سالگی، تغییرات بدنی همچون یائسگی را تجربه می‌کنند که بر اثر آن یک سری تحولات در بدن آن‌ها ایجاد می‌شود.

راهکارهای خانگی برای درمان شکستن ناخن

ویتامین‌ها و مکمل‌های پیشنهادی برای درمان شکستگی ناخن

اکنون علت‌های مختلف شکستن ناخن را می‌دانید، پیشنهاد می‌کنیم که نسبت به روش‌های درمان و رفع این مشکل هم اطلاعات به دست آورید. در ادامه به بیان چند مورد از مهم‌ترین راهکارهایی می‌پردازیم که به کمک آن‌ها می‌توان مشکل شکستن ناخن را تا حدودی رفع کرد.

  • تماس کمتر مستقیم ناخن‌ها با آب
  • استفاده از مواد شویندۀ ملایم جهت شستشوی دست‌ها و لوازم دیگر
  • وسواس نداشتن در شستن دست‌ها
  • قرار ندادن دست‌ها در معرض مواد شیمیایی مضر
  • استفاده از یک مرطوب کنندۀ ملایم جهت جلوگیری از خشکی ناخن‌ها و پوست اطراف آن‌ها
  • مصرف مواد غذایی مقوی سرشار از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها

البته در صورت عدم رفع مشکل با کمک راهکارهای فوق، بهتر است در اولین فرصت به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا متناسب با نوع مشکل نسبت به تجویز دارو اقدام کند.

ویتامین‌ها و مکمل‌های پیشنهادی برای درمان شکستگی ناخن

یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن که نقش مؤثری در استحکام و مقاومت ناخن‌ها و موها دارد، ویتامین (B7) یا بیوتین است. این نوع ویتامین به صورت مکمل در داروخانه‌ها موجود است. شما می‌توانید جهت حفظ استحکام و سلامت ناخن‌های خود از آن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که بهتر است مصرف آن زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو انجام شود.

جمع بندی

  • در بسیاری از موارد به دلیل کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی این مشکل ایجاد می‌شود که خیلی راحت می‌توان با مصرف مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف، ناخن‌هایی زیبا و مستحکم را برای خود ایجاد کرد.
  • بسیاری از ترکیبات گیاهی هم وجود دارند که با بهره گیری از آن‌ها می‌توان ناخن‌هایی سالم و زیبا داشت.
  • از جمله این ترکیبات می‌توان به ترکیب عسل و روغن زیتون، روغن نارگیل، ترکیب روغن آرگان و آبلیمو، ترکیب تخم کتان، گردو، شیر، روغن بادام و پوست تخم مرغ اشاره کرد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رای ها: 0

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا