همه محصولات اصل و قیمت آن ها به لیر ترکیه است

محصولات مراقبت از مو
انواع پارچهدنیای مد و لباس

پارچه لینن (لنین) چیست و چه کاربرد و ویژگی هایی دارد؟

پارچه لینن (لنین) نوعی پارچه از الیاف طبیعی کتان است که قدمتی بسیار طولانی دارد. پارچه لینن در تهیه انواع لباس، وسایل پارچه ای منزل و حتی کفن به کار می‌رفته است. شما می‌توانید در ادامه این مطلب با پارچه لینن بیشتر آشنا شوید. در ادامه همراه اپریشم باشید.

پارچه لینن (لنین) چیست؟

پارچه لینن (لنین) یا همان (Linen) نوعی پارچه محکم است که از الیاف کتان به دست می‌آید. اولین بار مردم ساکن کشورهای اروپایی در حدود 36000 سال پیش الیاف سازنده لینن را پیدا کردند. پس از آن با تهیه الیاف لینن از کتان توانستند پارچه ای سبک و در عین حال محکم درست کنند که برای تهیه پوشاک‌های مهم و کاربردی استفاده شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که الیاف به دست آمده از لینن را مدتی کنار می‌گذارند تا نرم شود.

پارچه لینن چیست

انواع پارچه لینن (لنین) کدام است؟

اکنون که می‌دانیم پارچه لینن چیست، بهتر است با انواع این پارچه نیز آشنا شوید.

پارچه لینن پنبه‌ ای

نوعی پارچه لینن است که مقاومت بالایی در برابر ساییده شدن و آبرفت دارد. جنس آن خنک است. به همین دلیل در تابستان انتخاب مناسبی به شمار می‌رود.

پارچه لینن نخی

یکی از انواع پارچه لینن (لنین) که به سادگی در هوای گرم و حتی شستشو چروک می‌شود. افرادی که در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنند، بهتر است نوع دیگری از پارچه لینن را انتخاب کنند.

پارچه لینن کتان

این نکته را می‌دانیم که پارچه لینن اورجینال از کتان گرفته شده است. اما اکنون هم مقاومت و چروک نشدن از ویژگی‌های مهم این پارچه به حساب می‌آیند. این نوع پارچه نسبت سایر انواع لینن راحت تر شستشو می‌شود.

پارچه لینن پشمی

نوعی دیگر از پارچه لینن است که از پشم حیوانات مختلفی تشکیل شده است. در واقع علاوه بر پشم گوسفند، از پشم سایر حیوانات در این نوع پارچه لینن (لنین) استفاده می‌کنند

انواع پارچه از نوع بافت کدامند؟

علاوه بر جنس ماده اولیه، نوع بافت نیز برای تقسیم بندی انواع پارچه لینن (لنین) به کار می‌رود. انواع پارچه‌های لینن عبارتند از:

  • پارچه لینن با بافت ساده: نام آن (Plain-woven linen) است، بافتی ساده و در عین حال مقاوم دارد. از آن در تهیه دستمال آشپزخانه بیشتر استفاده می‌شود.
  • پارچه لینن بافت شل: با نام (Loosely-woven linen) شناخته شده و در تهیه لباس خانگی یا دستمال آشپزخانه به کار می‌رود. توجه کنید که پارچه بافت شل لینن قدرت جذب آب بالایی دارد.
  • پارچه داماسک لینن: نام انگلیسی آن (Damask linen) بوده و علاوه بر مقاومت، استحکام و قدرت جذب بالا، ظرافت بیشتری نسبت به دو نوع قبلی دارد.
  • پارچه لینن پوششی: (Sheeting linen) نوعی پارچه لینن بوده که تراکم تار و پود نخ آن بیشتر از انواع دیگر لینن است. اگرچه ظرافت، مقاومت و قدرت جذب بیشتری نسبت به سایر لینن‌ها دارد.

بافت ساده لینن (Plain-woven linen)

تاریخچه پارچه لینن (لنین)

اگر بخواهیم به تاریخچه پارچه لینن نگاهی بیندازیم، باید بگوییم که الیاف آن در غاری موسوم به قمران در نزدیکی دریاچه سوییس یافت شد. بسیاری تاریخ کشف آن را 36000 سال پیش باز می‌گویند. اما محققان حوزه نساجی بر این باورند که اولین بار تکه‌هایی از الیاف و نخ‌های آن در 8000 پیش پیدا شدند. هنوز هم توافق چندانی درباره منشأ آن وجود ندارد. هرچند جنس کتان آن توجه بسیاری را به مصر جلب می‌کند.

اهمیت و ارزش کتان، آن را به ابزاری برای مبادله تبدیل کرده بود. همین موضوع انتقال آن را به کشورهای اروپایی میسر می‌کرد. استفاده مصریان از الیاف سازنده لنین در مومیایی‌ها، باعث شده که بعدها در تهیه کفن نیز از پارچه لینن (لنین) استفاده شود.

پارچه لینن در عصر حاضر

اروپایی‌ها در حدود 3000 سال پیش پارچه لینن یا لنین را برای اولین بار معرفی کردند. پادشاهان و درباریان اولین افرادی بودند که پارچه لینن را در بافت لباس‌های خود استفاده کردند. با گسترش بافندگی و خیاطی در میان اروپایی‌‌ها، کاربرد پارچه لینن (لنین) افزایش یافت. برای مثال در تهیه پارچه آشپزخانه، دستمال و رومیزی از این پارچه استفاده می‌شود. از طرفی با توجه به اینکه پارچه باکیفیتی است، در تهیه شلوار و پیراهن از آن استفاده می‌کنند.

خصوصیات پارچه لینن (لنین)

پارچه لینن چه مشخصاتی دارد؟

اکنون در تهیه پارچه لینن (لنین) از کنف، کتان و پنبه استفاده می‌شود. نساجی‌ها سعی می‌کنند تا فقط از الیاف مصنوعی در تهیه این پارچه استفاده نکنند. اما گاهی نیز از مواد شیمیایی در تهیه آن به کار می‌برند. همین موضوع باعث شده که در مقابل نور خورشید، حرارت و چروک شدن مقاومت بیشتری داشته باشد.

خصوصیت دیگری که می‌توانیم به پارچه لینن یا لنین نسبت دهیم، لکه پذیری آن است. بافت این پارچه هنگامی که مرطوب یا خیس است، شل می‌شود. در نتیجه اگر لکه رنگ، غذا، خون یا هر ماده دیگری که کمی رطوبت داشته باشد، بر آن وارد شود، به دلیل بافت شل ماندگاری ندارد. حتی اگر پارچه خشک باشد، شستشو و شل شدن بافت پارچه، باعث پاک شدن لکه از روی پارچه خواهد شد. این نکته فراموش نشود که پارچه لینن (لنین) استحکام و مقاومت بالایی دارد.

ویژگی دیگری که باید یادآوری کنیم، خاصیت جذب و از دست دادن سریع رطوبت است. در نتیجه اگر لباسی از جنس پارچه لنین داشته باشید و خیس باشد، به سرعت خشک خواهد شد.

کاربردهای پارچه لینن چیست؟

همانطور که گفتیم از پارچه لینن (لنین) در تهیه انواع لباس، ملحفه، دستمال آشپزخانه و وسایل دیگر استفاده می‌شود. اکنون توضیح بیشتری در این باره ارائه خواهیم داد.

کاربردهای پارچه لینن (لنین)

تهیه ملحفه و روتختی

با توجه به استفاده طولانی مدت ملحفه و روتختی، باید پارچه ای مانند لینن را انتخاب کنید که مقدار ناچیز چروک می‌شود و به راحتی حرارت را کنار می‌زند و خنک شود. در حالی که نسبت به رطوبت نیز مقاومت بالایی داشته باشد و یا شستن آن به سهولت انجام شود.

استفاده از لینن به عنوان حوله

با توجه به توانایی پارچه لینن در جذب رطوبت، از آن به عنوان حوله دست و حمام نیز استفاده می‌شود. به راحتی رطوبت و آب بدن را جذب می‌کند و در خشک کردن پوست کاربرد دارند.

دوخت انواع لباس از پارچه لینن

تولیدی‌ها از انواع پارچه لینن در تهی لباس راحتی، مانتوی تابستانه، کت یا شلوار استفاده می‌کنند. این پارچه‌ها با توجه به اینکه در مقابل حرارت مقاوم هستند، در تهیه لباس‌های راحتی و خنک یا لباس‌های رسمی و اداری کاربرد دارند. این در حالی است که کارخانجات در تهیه کفش کتانی و پارچه‌ای نیز از مقاوم‌ ترین نوع پارچه لینن استفاده می‌کنند.

نحوه شستشوی پارچه لینن چگونه است؟

پیش از این گفتیم که پارچه لنین در اثر شستشو استحکام خود را از دست می‌دهد و به تدریج نرم و شل می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که در شستشوی آن از آب سرد یا نهایتاً ولرم استفاده کنید. اگر پارچه لینن را با دست بشویید کمتر به بافت آن آسیب وارد می‌شود.

البته بهتر است 30 دقیقه آن را در آب قرار دهید. شما باید در نحوه شستن پارچه لینن دقت و آرامش داشته باشید. بعد از شستن از نرم کننده استفاده کنید. پس از آبکشی هم آن را روی بند رخت صاف کنید تا چین و چروک به خود نگیرد و کامل خشک شود.

نکاتی درباره اتو کشیدن پارچه لینن

با توجه به اینکه پارچه لینن (لنین) به سهولت چروک می‌شود و به حرارت بالا حساس است، باید حرارت اتو را در حالت متوسط قرار دهید. به این نکته توجه داشته باشید که پارچه لینن به سختی اتو می‌شود. در ضمن اگر لباس کامل خشک نشده باشد و شما آن را بپوشید، به سختی اتو خواهد شد.

جمع بندی

در این مطلب از اپریشم درباره پارچه لینن (لنین) صحبت کردیم. سپس به این موضوع پرداختیم که انواع آن کدامند و چه کاربردهایی دارند. شما می‌توانید با توجه به نوع لینن، بافت و کاربردهای هر کدام، پارچه مورد نظر را انتخاب کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.5 / 5. تعداد رای ها: 2

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا